Puupohjainen kissanhiekka

Puu ja paperipohjaiset hiekat olen ryhmitellyt omaan kategoriaansa. Ne ovat ekologisia, ne voi kompostoida tai esimerkiksi polttaa uunissa.

Toa-Lätt

Tätä kissanhiekkaa en ole käyttänyt kissoilla, vaan kaneilla. Kaneillamme oli myös pissalaatikko, kuten kissoillakin, ja ne olivat suhteellisen sisäsiistejä.

Kanien pissa osaa haista, mutta tämä hiekka piti hajut hyvin aina siivouspäivään saakka. Paperiset pötköt imivät nesteen.

Pötköt kestivät hyvin muodossaan, mutta kyllä ne lopulta hajosivat muruiksi kun niiden päällä pompittiin.

Pissaläikäthän ei sitten lähtenytkään laatikon pohjasta kuin etikkakylvyllä. Kanien pissa on todella voimakasta.

+ iso riittoisa säkki

+ pölyämätön

+ suhteellisen edullinen

+ piti pissan hajun hyvin siivouspäivään saakka

+ ei tartu kiinni turkkiin

+ ekologinen, kompostoitava

Hyvä tuote kaiken kaikkiaan. Tässä suora mainoslinkki* tuotteeseen *tutustu tästä.

Pirkka puupelletti

Keväällä oli hetki jolloin tilasin ruokaa kaupasta kotiin. Yleensä käyttämäni kissanhiekka oli loppumassa, ja päätin samalla tilata myös pussin kissanhiekkaa.

Päädyin Pirkka puupelletti -hiekkaan.

Tämä on kotimainen tuote, ja pelletit ovat puolet kuusta, ja puolet mäntyä. Näissä tuotteissa on aina se että aluksi ovat ihania, jos tykkää tuoksusta, ja sitten ne alkavat tuoksua, no pissalta.

Pelletit murenivat ihan jauhoksi kastuessaan. Jauhoa oli vaikea, ja mahdotonta, saada kuivien pellettien joukosta erotettua.

Tämän kanssa tulisi ehdottomasti omistaa myös pellettivessa. Pellettivessalla on oma vankkumaton tukijoukkonsa, ja sanotaan että kun kerran sitä kokeilee niin ei enää tavalliseen hiekkavessaan vaihda.

+ kotimainen

+ pieni kevyt pussi

+ edullinen

Cat´s Best Original

Olin joskus kokeillut puupellettejä hiekkana. Jotenkin tykästyin niihin ja lähdin etsimään jotakin sen tapaista.

Otin kokeiluun Cat´s Best Öko Plus hiekan. Hirveän vaikea nimi muistaa, ja se onkin nykyään Cat´s Best Original niminen.

Aluksi se ei pölynnyt yhtään kun sitä kaatoi astiaan. Se oli minun nenääni hajuton, plussat siitä.

Kissani menivät muitta mutkitta hiekkaa kuopimaan. On se muuten kumma että aina kun saat laatikon putsattua, iskee kissoille hätä. Monesti on vielä siivoaminenkin kesken kun ängetään siihen lapion päälle!

Hiekka tuntui hyvältä, se piti hajut hyvin. Jos tuoksahti, johtui se peittämättä jätetystä ja näkyvästä tuotoksesta.

Se paakkuuntui hyvin. Olin yllättynyt. Olin ollut skeptinen sen suhteen, ja epäilin jo että niin tuhertuu muruiksi kuten muut puupohjaiset hiekat.

Pissapaakut ovat helppo noukkia lapioon. Hiekka on jotenkin ihan yllättävän riittoisaa eikä sitä tarvitse edes lisäillä kovin usein.

Kokeilun jälkeen hankin jo isomman säkin.

Isossa säkissä on 40 litraa eli 17,2 kg. Valmistaja lupaa hiekan riittävän 7 viikkoa, mutta kehtaan sanoa että minulla meni viime vuonna vain neljä säkkiä. Kissoja on kaksi, ja molemmat ovat sisäkissoja.

+ pitää hajut jos kissa vain jaksaa tuotoksensa peittää

+ riittoisa

+ edullinen

+ biohajoava

– iso säkki on suhteellisen painava kannettava

– iso säkki on suhteellisen hankala säilytettävä

Aloin ajattelemaan hiekan kulkeutumista tassuissa. Sehän kyllä kulkeutuu. Jos minulla olisi kissanlaatikolle kaappi, se varmasti auttaisi sitä asiaa. Nythän ainakin toinen kateista oikein pongahtaa laatikolta pois ja hiekka lentää kaaressa mukana.

Rasittava ongelma kyllä!

Useamman kuukauden käytön jälkeen, ja useamman pussin jo avanneena, olen havainnut että hiekka pölyää jonkin verran kun sitä kaataa astiaan. En huomaa sitä välttämättä siinä, mutta ympäristöä pyyhkäistessä jää siivousliinaan pölyä.

Tämä kyseinen hiekka on kuitenkin vakiintunut ihan lemppariksi, ja mielestäni se onkin paras puupohjainen kissanhiekka joita tällä hetkellä on markkinoilla.

Tätä hiekkaa (tai oikeastaan puukuituhiekkaa) löytyy monista eläintarvikeliikkeistä. *Sisältää mainoslinkin suoraan tuotteeseen. Tutustu esimerkiksi *täältä.

Minulta vahva suositus tälle tuotteelle! Tämän hiekan * hintavertailu tässä