Paakkuuntuva kissanhiekka

Kissanhiekka kuuluu jokaisen kissanomistajan perushankintoihin ja sitä kuluu jatkuvasti. Hyvä kissanhiekka jakaa mielipiteet, toiset vannovat paakkuuntuvan ja toisen paakkuuntumattoman hiekan nimeen. Joku arvostaa hajun pitoa, toinen helppoa saatavuutta ja osalle ekologisuus ja kompostointi on tärkeää.

Tässä kolme paakkuuntuvan kissanhiekan omaa käyttökokemusta.

Rainbow kissanhiekka

Tämä hiekka on monien suosikki. Lähipiirissäni ei muuta käytetäkkään. Hiekka itsessään oli ihan hyvää, kelpasi kissoille, ja kuopan sai hyvin kaivettua.

Kun hiekkaa kaatoi pussista hiekkalaatikkoon, se pölysi jonkin verran. Ajattelin että ok, tämä täytyy hoitaa jatkossa ulkona.

Hiekkaa käytiin kuopsuttamassa, ja tuli aika siivota laatikko. Se todella paakkuuntui! Tiukkoja palleroita.

Meillä toinen kissoista kaivaa syvät kuopat, ja näin ollen pissa valui laatikon pohjaan asti. Hiekkaa oli vaikeaa saada irti muovilaatikon pohjasta. Lopulta kaadoin kaiken irtoavan hiekan pois laatikosta, jotta jäljelle jäi vain tiukat tahnat pohjalle.

Semmoinenkin asia tuli tästä mieleeni, että onko perheessä jokin muu eläin joka saattaa käydä laatikolla.. maiskis vaan.

Meillä oli. Olin jo ennalta rakentanut esteen laatikon ympärille pientä mutta ahnetta koiraa varten, mutta kerranhan se sinne oli päässyt. Virhe! Tätä bentoniittia, mitä lie, oli koiran nassu valkoisenaan, limaisenaan, ja tahnaisenaan. Sitäpaitsi sehän on paakkuuntuvaa, ja kuten olin huomannut, todella, todella, paakkuuntuvaa. Seuraavan vuorokauden pelkäsin kulkeutuuko se koiran suoliston läpi, vai mitä tapahtuu.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Oli ilmeisesti ”vain” noukkinut pikkupökäleet herkuiksi, yyh.

+ edullinen

+ kompaktin kokoinen pussi kannettavaksi

+ hyvät paakut

+monen mielestä paras

Cattia

Ajattelin kokeilla suhteellisen edullista melkein joka kaupasta saatavaa hiekkaa. Hiekka on itseasiassa montmorilloniitti nimistä luonnonsavea. Sen mainostetaan olevan 99 % pölyämätöntä.

Hiekka itsessään toimi hyvin. Pölysi laatikkoon kaadettaessa jonkin verran. Siihen sai kaivettua kuopan, ja se paakkuntui kuten luvattiin.

Hiekka oli neutraalin tuoksuista, mistä itse pidän.

Se kulkeutui kyllä tassuissa muualle asuntoon, ja kovat hiekan murut tarrautuivat kiinni jalkapohjiin.

+ paakkuntui hyvin

+ edullinen

+ saa monista kaupoista

Compact Care

Sain kokeiltavakseni tämän ehkäpä suomen suosituimman hiekan. Ainakin merkkiä on kovasti kehuttu! En ollut aikaisemmin mikrohiekkaa kissoillani kokeillutkaan. Se oli hajustettua, jota en myöskään ollut aiemmin kokenut.

Hiekka paakkuuntui hyvin. Se oli kissojen mieleen, eikä tuoksu hätkäyttänyt niitä puoleen eikä toiseen.

Tämä miniminimikrojauhe kulketui tietenkin näiden kahmatahma tassujen mukana muutaman metrin. Pysähtyi kyllä käytävän mattoon, mutta siitä se piti imuroida irti.

Suosittelen tätä jos sinulla on imuri kissanlaatikon vieressä, tai kissasi lähtevät laatikolta sivistyneesti 🙂

Itse ottaisin kuitenkin tuoksuttomana, koska taidan olla jo tuoksuherkkäkin.

Paakkuuntumattomat hiekat testissä, lue tästä.