Paakkuuntumaton kissanhiekka

Piimaahiekka, itse kutsun kristallihiekaksi. Testissä oli yksi markkinoiden kristallihiekoista.

Viimeksi oli kristallihiekka käytössä ainakin 15 vuotta sitten. En muista enää merkkiä, mutta kristallit olivat pyöreitä, ihan kuin helmiä. Arvaatkaapa kuinka paljon niitä pyöri pitkin asuntoa!

Tästä hiekasta muistan sen miten hyvää hiekkaa se oikeasti oli, piti hajut superhyvin. Muistissa on myös se kerta kun pyöreä helmi oli tarttunut kiinni kissan silmään! Auts. Se kun imee tosissaan kosteutta, ja silmäthän ovat kosteat..

Eli kaikenlaista voi sattua!

Nykypäivän kristallihiekka on rakeista, eivätkä ne enää kimpoile lattialla edestakaisin. Onneksi.

kissa kurkkiva

Best Friend fresh & easy

Hiekka pölysi jonkin verran laatikkoon kaadettaessa. Ajattelin että olenko nirso, tai muuten vaan jotenkin vaikea, kun siihen kiinnitin huomiota.

Ratkaisu siihen on että laatikon täyttö pitäisi jatkossa hoitaa ulkotiloissa.

Hiekka oli ihan mukava. Kissat eivät arastelleet sitä, vaikka laitoinkin suorilta sitä laatikon täyteen. Sanotaanhan että kissoja tulisi totuttaa, ja jos on aikeissa vaihtaa hiekkalaatua, tulisi hiekkoja aluksi sekoittaa toisiinsa, ja pikkuhiljaa lisätä uuden hiekan määrää.

Meillä nämä menivät ja käyttivät hiekkaa ihan kuin sitä olisi aina ollut.

Kuoppaa ei saanut kaivettua ihan samalla tavalla kuin ”tavalliseen” hiekkaan, mutta riittävän kuopan kuitenkin.

Pissanhajua ei tullut, hyvä! Poistin pökäleet, ja sekoittelin hiekkaa ohjeiden mukaan.

Valitettavasti kellertävänä loistava hiekka ei esteettisesti hivellyt silmiä, vaikka suuri keltaisen värin ystävä olenkin.

Niin, kissoillani on niin sanotusti avomallin wc, ja ainahan katse sinne hakeutuu kun ohi kävelee.

Hiekan luvataan kestävän nelisen viikkoa yhdellä kissalla. Meillä näillä kahdella se ei kestänyt kuin reilun viikon, jonka jälkeen heitin kaikki hiekat pois.

+ kaunis katsella ennenkuin värjääntyy keltaiseksi

+ piti hajut hyvin

+ kevyt pussi kantaa

Sanicat

Aikojen alussa sai eläintarvikeliikkeistä Sanicat merkkistä kissanhiekkaa 10 kg säkissä. Säkki oli keltainen, tai ainakin siinä luki Sanicat keltaisella.

Se oli aivan uskomattoman hyvää hiekkaa. Kultaako aika muistot, vai oliko se oikeasti? Jokatapauksessa ikinä ei haissut kissanpissa, tästä kylään tulleet ystävät sanoivat useammankin kerran. Hiekka ei edes kulkeutunut paljoakaan laatikosta lattialle. Miten se oli mahdollista?

Minulla oli silloin kolme kissaa, jotka olivat täysin sisäkissoja. No, vein niitä kyllä valjaissa ulos, mutta silloinhan ne sinkoilivat puskiin, kietoivat talutushihnan puiden ympäri, tai muuten vaan sotkeutuivat johonkin. Ei ollut kakkahätä päällimmäisenä mielessä.

Etten ihan höpise omiani, kyllä niistä yksi käveli melkein lenkkejä korttelin ympäri. Se oli kivaa, mutta myös jännittävää vastaantulevien koirien vuoksi.

Koirilla oli ihan kiitettäviä ilmeitä kun ne hokasivat kohdalla mistä on kyse. Kieltämättä myös sen hihnan toisessa päässä.

Onkohan mikään nykyisistä Sanicateista enää samaa tavaraa?

En onnistunut löytämään paakkuntumatonta ko. merkin hiekkaa Suomesta. Minkähän vuoksi?

Zooplussan valikoimissa näkyi olevan kolme paakkuuntumatonta hiekkaa, joista vain yksi sopisi kuvaukseen, ehkä siihen on nykyään vain lisätty Aloe Veraa.

Puupohjaiset hiekat testissä, lue tästä.