Kissan oksentelun syy

Kissani oli oksentanut muutaman kerran rajusti. Sen rajuus yllätti, ja pisti kyllä miettimään kaikenlaisia kauhutarinoita kuten vierasesinettä tai valtavaa karvaröykkiötä vatsassa, suolitukosta, jotain äkillisesti puhjennutta sairausta tai mitä lie.

Olen tästä kirjoittanut artikkelin aiemminkin. Olin yhteydessä eläinlääkäreihin, ja kohtauksen uusiuduttua hakeuduimme vastaanotolle. Kissa tutkittiin, vatsa ultrattiin jne, eikä syytä löytynyt.

Kissan oksentelun syyksi jäi sillä kertaa enää epäillys ahmimisesta, tai yhtäkkiä puhjenneesta allergiasta.

Hieman arvelutti voiko näin rajua oksentamista tulla ahmimisesta tai puhumattakaan sitten allergiasta. Toisaalta kissa on ahne, hotkii ruokansa ja vahtii ympäristöään ettei kukaan vain hyökkää ja anasta hänen ruokaansa..joten stressiä varmasti liittyy myös syömistilanteeseen.

Silti jokin jarrutti..asia ei ole niin. Tarjosin kuitenkin allergianappuloita, ei ne ainakaan pahasta sille olisi, täyttä ravintoa joka muru.

Se kissa ei niitä kuitenkaan syönyt. Tuijotti pitkin nenänvartaan minua nyrpeänä. Hyi liian terveellistä 🙂

Yhtäkkiä huomasin kotona että viherkasvistani oli hävinnyt lehtiä! Kissa oli syönyt rönsyliljan lehtiä! Sen ei pitäisi olla myrkyllinen, se on valittu juuri kissoja sillä silmällä pitäen. Alkoi vimmattu guuglaaminen ja tiedonmurusten etsintäoperaatio. Se viherkasvi on usealla sivustolla luokiteltu turvalliseksi, mutta jota se ei kumminkaan ole! Se on selkeästi sen pahoinvoinnin aiheuttaja.

Voi miten pahalta tuntuikaan! Minä olen aiheuttanut sen! Minähän sen kasvin tähän taloon toin.

Toisaalta asia selvisi. Opin uutta, ja se ettei joku kasvi ole luokiteltu myrkylliseksi, ei tarkoita sitä etteikö se voisi aiheuttaa rajuakin pahoinvointia!!

Lue lisää tästä kamalasta aiheesta.